Rubriky
Ligy/přebory

Áčko vyhrálo první zápas nové sezóny

V úvodním kole krajského přeboru JmŠS II. třídy jsme odehráli zápas v Kunštátu. Proti soupeři jsme si vedli slušně a hned na začátek sezony tak připisujeme tři body.

Poměrně rychlé remízy podepsali Vlastimil Maděryč a Miroslav Veselý. Do vedení nás poslal Tomáš Marcikán díky slušnému materiálnímu zisku po útoku v zahájení. Domácí mohli srovnat na 8. desce, neboť Jaroslav Švancara v zahájení přišel o figuru. Soupeř se ovšem později dopustil hrubky, když vzal věží krytého pěšce. I přesto se materiál víceméně jen vyrovnal a po dalším boji skončil napínavý boj nerozhodně.

Také partie Vojtěcha Ochmanského skončila remízou už před 30. tahem. Na 2:4 pro nás zvýšil Pavel Hubený. Nejprve získal jednoho pěšce, poté druhého, a když soupeř špatně spočítal kombinaci, přidal Pavel ještě figuru a bylo po partii. Třetí a poslední výhru Boskovic obstaral Jakub Probošt v divoké partii, kde nejprve ztratil dva pěšce a vypadalo to s ním nahnutě. V dalším průběhu hry obětoval jednu věž za dvě figury. Zlom nastal, když se druhou věží dostal na 7. řadu a mohl začít útočit na soupeřova krále. Soupeř byl donucen obětovat kvalitu a Kuba s figurou víc vyměnil věže, pobral zbývající pěšce a bral celý bod.

Velmi dlouhé zahájení jsme mohli vidět v partii Milana Boháčka. Když se v nejasné pozici oba soupeři blížili k časové kontrole s tím, že do 40. tahu bylo ještě daleko, rozhodli se partii ukončit remízou. To upravilo výsledek utkání na 2,5:5,5, což není vůbec špatný vstup do sezóny.

Výsledky na šachovnicích
Šach.ŠK Kunštát2½:5½Slavia Boskovice
4/1Štoudek, Michal (w)½ – ½Boháček, Milan (b)
4/2Blažek, Roman (b)½ – ½Ochmanský, Vojtěch (w)
4/3Dvořák, Josef (w)0 – 1Hubený, Pavel (b)
4/4Boček, Tomáš (b)0 – 1Marcikán, Tomáš (w)
4/5Libiš, Zdeněk (w)½ – ½Veselý, Miroslav (b)
4/6Štoudek, Jiří (b)0 – 1Probošt, Jakub (w)
4/7Oliva, Pavel (w)½ – ½Maděryč, Vlastimil (b)
4/8Krch, Karel (b)½ – ½Švancara, Jaroslav (w)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *